Την επίσημη έναρξη της 7ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού κήρυξε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού  Ανδρέας Μιχαηλίδης,  σε διάσκεψη τύπου που έγινε την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 23  – 30 Σεπτεμβρίου 2021 και οι διάφορες δράσεις της θα γίνουν σε Παγκύπρια βάση.

Ο κ. Μιχαηλίδης μεταξύ άλλων τόνισε: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αφουγκραζόμενη  τα μηνύματα της περσινής διοργάνωσης σε συνάρτηση με τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, έχει θέσει ως προτεραιότητες της 7ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, την ανάκαμψη του αθλητισμού μέσα  από τη διοργάνωση των διαφόρων δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στις 41 χώρες που συμμετέχουν στην εκστρατεία και στην εστίαση των δράσεων στο τρίπτυχο αθλητική ενασχόληση – υγιεινή διατροφή – ασφαλές περιβάλλον».

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ στη συνέχεια ανέφερε: «Στην Κύπρο η συνεχιζόμενη πανδημία δεν αποτέλεσε τροχοπέδη για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού.  Αντίθετα, αποτέλεσε βάση και πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία καινοτόμων ιδεών. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως πάντοτε με βασικό γνώμονα όλους τους περιορισμούς και τα μέτρα, φέτος η διοργάνωση σημειώνει νέο ρεκόρ, αφού θα πραγματοποιηθούν 394 δράσεις παγκύπρια».

 

Η Δια Βίου Πρέσβειρα και Μέλος του ΔΣ ΚΟΑ Κάλλη Χατζηιωσήφ μεταφέροντας το μήνυμα της συμμετοχής των πολιτών στη φυσική δραστηριότητα για μια ωφέλιμη κοινωνία, καταληκτικά δήλωσε: «Η βελτίωση του ανθρώπινου παράγοντα εστιάζεται στην αυτογνωσία και αυτοεκτίμηση, στην ανοχή και αμοιβαία κατανόηση, στον σεβασμό και στη συναδέλφωση. Ασπίδα ενάντια σε κάθε εμπόδιο σωματικό, πνευματικό ή ψυχικό. Αξίες που χαρακτηρίζουν την κοινωνική διάσταση του αθλητισμού. Τίποτα διαφορετικό απ’ ότι μας κληροδότησαν οι ελληνικές ρίζες μας, οι πρόγονοι μας, «νους υγιής εν σώματι υγιή» και τίποτα διαφορετικό από αυτό που ο Τζων Φίτζεραλντ Κέννετυ υιοθέτησε: «Η νοημοσύνη, το δραστήριο πνεύμα και ο αποφασιστικός νους κατοικούν σε υγιές κορμί».

 

Ο ΚΟΑ, ως ο Εθνικός Συντονιστικός Φορέας της εκστρατείας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού στην Κύπρο, έχει τον γενικό συντονισμό για την υλοποίηση της εκστρατείας σε Παγκύπρια βάση.

To πρόγραμμα των δράσεων παρουσίασε η Εθνική Συντονίστρια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού Ιωάννα Παρασκευοπούλου, αναφέροντας ότι στην πλειοψηφία τους οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε τοπικό επίπεδο.  Ωστόσο η Εβδομάδα περιλαμβάνει δράσεις που απευθύνονται σε ένα μεγάλο εύρος πληθυσμού, όπως για παράδειγμα οι εθνικές δράσεις που θα πραγματοποιήσει το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας και θα κινητοποιήσουν όλο τον μαθητικό πληθυσμό βαθμίδων. Όλες οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν φέτος είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα www.beactive.cy και η συμμετοχή σε αυτές είναι ΔΩΡΕΑΝ. Λόγω της πανδημίας Covid-19, η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις προαπαιτεί προκράτηση θέσεων λόγω των περιορισμών που υπάρχουν στον αριθμό συμμετοχής και των υγειονομικών πρωτοκόλλων και προσκόμιση Safepass από όλους τους συμμετέχοντες και διοργανωτές..

O KOA εκφράζει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του στους χορηγούς επικοινωνίας της φετινής εκστρατείας, τα έξι τηλεοπτικά κανάλια παγκύπριας εμβέλειας ΡΙΚ, ΑΝΤΕΝΝΑ, SIGMA, Cytavision, Alpha Κύπρου και OMEGA, καθώς επίσης και τους Υποστηρικτές Επικοινωνίας τον Εκδοτικό Οίκο ΔΙΑΣ Λτδ., τις ιστοσελίδες ενημέρωσης Super Sport Fm, To ΤhemaOnline, ThemaSports, και Activecy.com

Στη διάσκεψη τύπου παρέστησαν επίσης ο Αντιπρόεδρος Κωστάκης Κουκκουλλής και τα Μέλη ΔΣ του ΚΟΑ Ανδρόνικος Ανδρονίκου, Σωτήρης Αδάμου & Μιχάλης Ιωάννου.