Το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Πάφου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, σε συνεργασία με τον Δήμο Πάφου, θέλοντας να δώσει το βήμα και να κάνει τη φωνή των νέων να ακουστεί με κάθε τρόπο, παρουσίασε την Παρασκευή 24 Ιουνίου, στην Πλατεία Κέννεντυ τον «Κύβο των Ιδεών».  Ο «Κύβος των Ιδεών» είναι ένας μεγάλος κύβος/τοίχος και αποτελεί ένα πρωτότυπο μέσο για να μοιραστεί η νεολαία της πόλης και επαρχίας Πάφου -και όχι μόνο-, όσα την απασχολούν. Εκφράζοντας τις ανησυχίες, τα θέλω και τις απόψεις τους στον Κύβο, οι νέοι και νέες στέλνουν το δικό τους μήνυμα γι’ αυτά που θέλουν και οραματίζονται για ένα καλύτερο, πιο αισιόδοξο μέλλον.

Ο «Κύβος των Ιδεών», μια ιδέα του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων Πάφου και συγκεκριμένα της Δόξιας Μηνά – Υπεύθυνης του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων Πάφου, σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε,  από το πρωτοπόρο και καινοτόμο πρόγραμμα τεχνολογίας του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, Youth Makerspace Larnaka.

Ο «Κύβος των Ιδεών» εγκαινιάζει έναν άτυπο, δημόσιο διάλογο και αποτελεί ένα είδος ανοιχτής διαβούλευσης με τη νεολαία. Το πρωτότυπο αυτό εγχείρημα αποτελεί ένα εργαλείο ενδυνάμωσης των νέων και εντάσσεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022.

Εσύ έχεις γράψει την άποψη σου ή ακόμα;

Δώσε φωνή στο όραμά σου, διεκδίκησε όσα έχεις ανάγκη για την κοινωνία σου, αλλά και για σένα!

#CUBExYouth

 

Δες περισσότερα άρθρα Inspiration εδώ