Η Tesla έχει αρχίσει να ανέχεται τις δόσεις Dogecoin για μετοχές οργανισμού. Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία εκφράζει ότι δεν θα κάνει εκπτώσεις για αγορές που γίνονται στο DOGE.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, δήλωσε ότι η Tesla αναγνωρίζει επί του παρόντος το Dogecoin (DOGE) ως δόση για το προϊόν του οργανισμού. Τα προϊόντα που πληρούν τα κριτήρια DOGE στο κατάστημα Tesla μπορούν να αγοραστούν στέλνοντας το DOGE στο πορτοφόλι Dogecoin της Tesla.

Παρά το γεγονός ότι επί του παρόντος αναγνωρίζει το DOGE, η εταιρεία εξήγησε επίσης ότι δεν λαμβάνει κάποια άλλη cryptocurrency. Ο οργανισμός εξέφρασε ότι δεν μπορεί να αποκτήσει ακόμη διαφορετικούς πόρους DOGE στον ιστότοπό του. Η επιχείρηση ενημέρωσε τους πελάτες ότι “μη υπολογισμένοι πόροι Dogecoin που αποστέλλονται από την Tesla δεν θα επιστραφούν στον αγοραστή”.

Επιπλέον, τα πράγματα που αγοράστηκαν με τη DOGE “δεν μπορούν να επιστραφούν, να ανταλλάξουν ή να απορριφθούν.” Η Tesla θεωρεί ότι όλες οι συμφωνίες που γίνονται μέσω της DOGE είναι τελευταίες και δεν μπορούν να ανταλλάσσονται με μετρητά.

Ο κατασκευαστής Dogecoin Billy Markus απάντησε αμέσως στη δήλωση, κινητοποιώντας την ομάδα ανθρώπων Dogecoin. “Εντάξει ομάδα ανθρώπων Dogecoin, ξέρετε τι να κάνετε”, έγραψε ο Μάρκους στο Twitter.

Η ομάδα του κόσμου έσπευσε να αντιδράσει. Κάποιοι έγραψαν στο Twitter ότι προηγουμένως αγόρασαν πράγματα χρησιμοποιώντας το DOGE. Λίγο καιρό μετά τη δήλωση, ο πελάτης του Twitter Komaandy Dogecoin δημοσίευσε προηγουμένως μια καταγραφή οθόνης του αιτήματός του στο Διαδίκτυο, λέγοντας, “Tesla Tequila ενώ κατευθυνόταν προς τη Γερμανία!”

Ένα μήνα πριν, η Tesla επιβεβαίωσε ότι σχεδίαζε να αρχίσει να ανέχεται τη DOGE για αγορές εμπορευμάτων. Η δήλωση επέφερε αύξηση του κόστους κατά 25% για το memecoin σε εκείνο το σημείο. Την Παρασκευή, μόνο μερικές ώρες μετά την εκτέλεση των δόσεων DOGE, η αξία του πόρου σημείωσε αύξηση 18,63%.

Τον Δεκέμβριο, ο Μασκ γνωστοποίησε τις σκέψεις του σχετικά με το DOGE, αντιπαραβάλλοντάς το με το Bitcoin (BTC). Όπως είπε ο ίδιος, “παρά το γεγονός ότι έγινε ως ένα παράλογο αστείο, το Dogecoin είναι πιο κατάλληλο για ανταλλαγές.” Εξέφρασε ότι το DOGE είναι κάπως πληθωριστικό και αυτό παροτρύνει τους ιδιώτες να το ξοδέψουν αντί να το εμπλέξουν ως κατάστημα σημαντικής αξίας.

Εν τω μεταξύ, η Tesla μπορεί να μην είναι ο κύριος οργανισμός που θα αρχίσει να εκτελεί δόσεις κρυπτογράφησης φέτος. Μια μελέτη με επικεφαλής τη Visa δείχνει ότι οργανισμοί μικρού και μέσου μεγέθους είναι επίσης έτοιμοι να υιοθετήσουν δόσεις κρυπτογράφησης το 2022.

Πηγή: Cointelegraph