Στην εκδήλωση για τα φετινά 10α Business Leader Awards του ΚΕΒΕ, την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, τιμήθηκαν οι συμπρόεδροι του Ομίλου Λεπτός, Γιώργος και Παντελής Λεπτός, με το καταξιωμένο βραβείο Business Leader Award. Το βραβείο, για τη συνολική προσφορά τους στον τομέα Ανάπτυξης Γης, Ακινήτων και Κατασκευών, απονεμήθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Ιωάννου, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη.

Η επιλογή – βράβευση από το ΚΕΒΕ έγινε προσμετρώντας το έργο και την επιχειρηματική πορεία των δύο αδελφών, που χαρακτηρίζεται από την πρωτοπορία, τη διορατικότητα και την αφοσίωση στην εξέλιξη του Ομίλου Λεπτός και, ευρύτερα, των τομέων δραστηριοποίησής του.

Οι Γιώργος και Παντελής Λεπτός γεννήθηκαν στην Κερύνεια το 1963 και 1964 αντίστοιχα. Μετά την τουρκική εισβολή, έζησαν τα παιδικά τους χρόνια στην Αθήνα και στη συνέχεια πραγματοποίησαν τις σπουδές τους στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Το 1987 εγκαταστάθηκαν στην Πάφο, που πλέον είχε γίνει το επιχειρηματικό κέντρο του Ομίλου Λεπτός. Από το ξεκίνημά τους, η συμβολή τους στην τουριστική και οικοδομική βιομηχανία είναι σημαντική. Σταδιακά, οι δραστηριότητες του Ομίλου απέκτησαν έντονη εξωστρέφεια και ξεπέρασαν τα σύνορα της Κύπρου, με ισχυρή παρουσία και στην αγορά της Ελλάδας όπου αναπτύσσονται μεγάλα έργα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα ο Όμιλος Λεπτός έχει παρουσία σε 70 χώρες, προβάλλοντας διεθνώς τη σύγχρονη εικόνα μιας δυναμικής Κύπρου.

Ο Γιώργος Λεπτός είναι Πρόεδρος των Δ.Σ της Πανδώρα Επενδύσεις Δημόσια Λτδ, του Πανεπιστημίου Νεάπολις και του Νοσοκομείου Ίασις και Εκτελεστικός Πρόεδρος ή Αντιπρόεδρος των Δ.Σ άλλων εταιρειών του Ομίλου. Διετέλεσε για έξι έτη Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου και της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Πάφου. Ακολούθως διετέλεσε Αντιπρόεδρος του ΚΕΒΕ.

Ο Παντελής Λεπτός είναι επίσης Πρόεδρος του ΔΣ της Δημόσιας Εταιρείας “Leptos Calypso Hotels Ltd”, Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Δημόσιας Εταιρείας “Πανδώρα Επενδύσεις Δημόσια Λτδ”, ενώ υπηρετεί και ως πρόεδρος και μέλος ΔΣ πολλών εταιρειών. Είναι, επίσης, Επίτιμος Πρόεδρος του ΔΣ του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών και Επίτιμος Πρόξενος της Τζαμάικα στην Κύπρο.

Σήμερα, είναι μέλος του ΚΕΒΕ, του ΕΒΕ Πάφου, του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων, του Κυπρo-Ιορδανικού και του Κύπρο- Σαουδαραβικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου.

Τόσο ο Όμιλος Λεπτός όσο και οι Γιώργος και Παντελής Λεπτός, έχουν τιμηθεί με πολλά διεθνή και κυπριακά βραβεία για την προσφορά και την επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Αναφορικά με τη βράβευσή τους από το ΚΕΒΕ, όπως τόνισαν, «αυτή αντανακλά τη σκληρή δουλειά, την εμπιστοσύνη και την αφοσίωση των εργαζομένων του Ομίλου Λεπτός στην υλοποίηση της επιχειρηματικής του αναπτυξιακής στρατηγικής».

Σήμερα ο Όμιλος Εταιρειών Λεπτός αριθμεί περισσότερα από 350 έργα, με εμβληματικά projects όπως το Limassol DelMar, το Καμάρες Village και το υπό ανέγερση Limassol BluMarine. Παράλληλα, δραστηριοποιείται στους τομείς του τουρισμού με τα Leptos Calypso Hotels, της εκπαίδευσης με το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος και της υγείας με το νοσοκομείο Ίασις.

Περισσότερα Business νέα εδώ