Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση με ψυχαγωγικό αλλά και εκπαιδευτικό χαρακτήρα διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο 8 Οκτώβρη η εταιρεία Βlue Island στο YS Play Sport Stadium, στη Λεμεσό. Η εκδήλωση είχε σκοπό να μάθει στα παιδιά την αξία των ψαριών και των θαλασσινών στην καθημερινή μας διατροφή μέσα από παιχνίδια και άλλες διασκεδαστικές δραστηριότητες, ώστε να συμβάλει στην καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας και στην καλλιέργεια μίας καλύτερης διατροφικής κουλτούρας για όλους μας. 

Όσον αφορά το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο υπαίθριος χώρος του YS Play Sport Stadium φιλοξένησε περίπου 300 παιδιά συνοδεία των γονιών τους. Στις δραστηριότητες της ημέρας περιλαμβάνονταν παιχνίδια με φουσκωτά, αλλά και αγώνες τύπου “Survivor” με το παιχνιδιάρικο θέμα «Τσιπούρες vs Λαβράκια». Επίσης, στην εκδήλωση συμμετείχε και ο γνωστός chef Noel, ο οποίος ετοίμαζε λαχταριστά πιάτα, ώστε τα παιδιά να γνωρίσουν και να αγαπήσουν την τόσο ευεργετική για την υγεία τους μεσογειακή διατροφή περνώντας κυριολεκτικά από τη θεωρία… στην πράξη δοκιμάζοντας γευστικές λιχουδιές με βάση το ψάρι και τα θαλασσινά. 

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που η Ομάδα Τροχοκαθίσματος «Ήφαιστος» έπαιξε μπάσκετ μαζί με τα παιδιά, καλώντας τα να καθίσουν και εκείνα στα τροχοκαθίσματα. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου στην αγορά λαχνών με σκοπό την ενίσχυση του συνδέσμου «Υπάρχω», ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που ιδρύθηκε με σκοπό να παράσχει υποστήριξη και βοήθεια σε άτομα με οποιαδήποτε ιδιαιτερότητα ή αναπηρία. Χάρη σ’ αυτήν ακριβώς τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου έγινε εφικτό να συγκεντρωθεί και ένα πολύ σημαντικό χρηματικό ποσό για την αγορά αμαξιδίου που είχε ανάγκη ο Σύνδεσμος.

Στο τέλος της εκδήλωσης κληρώθηκαν οι τυχεροί που κέρδισαν δύο ψησταριές Weber, προσφορά της εταιρείας Apostolos Papadopoulos Ltd. Προσφέρθηκαν επίσης πολλά δώρα στα παιδιά αλλά και στους μεγάλους. Ανάμεσά τους ήταν και το βιβλίο «Κύπρος Ιχθυόεσσα, Αλιεία και Ιχθυοφαγία στην Κύπρο», μία σημαντική έκδοση της Blue Island μέσα από την οποία ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία να αντλήσει πολύτιμες γνώσεις για το θαλάσσιο περιβάλλον της Κύπρου και τα χαρακτηριστικά του μέσα από αναλυτικές περιγραφές των κυριότερων ειδών ψαριών και θαλασσινών που ζουν στα νερά των κυπριακών θαλασσών.

Περισσότερα Inspiration νέα εδώ