ΠτΔ – Εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντών Προεδρικό Μέγαρο, Λευκωσία, Κύπρος Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντών, η οποία συμπίπτει με τα 50 χρόνια από την ίδρυση του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού. // PoR – Event on International Volunteer Day Presidential Palace, Lefkosia, Cyprus The President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, addresses an event on the occasion of International Volunteer Day, which coincides with the 50-year anniversary of the Pancyprian Volunteerism Coordinative Council.

Τη συμβολή της Ελληνικής Τράπεζας στην προώθηση του εθελοντισμού επιβράβευσε για ακόμα μια φορά το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ). Ειδικότερα, το ΠΣΕΕ βράβευσε την Ελληνική Τράπεζα για την πρωτοβουλία της #HBVolunteersChallenge, που εντασσόταν στο πλαίσιο της Παγκύπριας Εβδομάδας Εθελοντισμού, αλλά και την εθελοντική δράση και συνεισφορά των μελών του προσωπικού της Τράπεζας από όλες τις Διευθύνσεις/Μονάδες.

Η βράβευση της Ελληνικής Τράπεζας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο  Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, σε εκδήλωση στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντών (5/12) και των 50χρονων του ΠΣΣΕ.

Πέραν των εθελοντικών και φιλανθρωπικών δράσεων που διοργανώνει όλο τον χρόνο η Ελληνική Τράπεζα, το #HBVolunteersChallenge έχει πλέον καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός και διοργανώνεται τα τελευταία δύο χρόνια από τη Μονάδα Ανθρώπινου Δυναμικού, προωθώντας το πνεύμα του αλτρουισμού και της προσφοράς. Στα πλαίσια αυτού, κάθε χρόνο μέλη του προσωπικού από όλες τις Μονάδες συμμετέχουν ομαδικά σε μια σειρά από οργανωμένες δράσεις και πρωτοβουλίες, που αφορούν την ενίσχυση της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.

Το #HBVolunteersChallenge 2021 ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2022, με περισσότερες από 2,290 εθελοντικές συμμετοχές από το προσωπικό και τη συλλογή συνεισφορών πέραν των €17,400. Σε αυτό το διάστημα ενισχύθηκαν οικονομικά, μεταξύ άλλων, 19 Φιλανθρωπικά Ιδρύματα & Σωματεία, προσφέρθηκαν 470 «πακέτα αγάπης» σε άπορες οικογένειες και ηλικιωμένους, ενώ 47 οικογένειες στηρίχτηκαν μέσω της εκστρατείας «Υιοθετήστε μία οικογένεια τα Χριστούγεννα», που υλοποίησε για ακόμη μία χρονιά το ΠΣΣΕ. Σημαντική ήταν και η προσφορά σε οργανώσεις όπως το Round Table 7 με αγορά ειδικού αμφίβιου τροχοκαθίσματος (MobiChair Floating Beach Wheelchair) και παράδοσή του στον Δήμο Πάφου, το Hope for Children με τη στήριξη παιδιών που μένουν στα Σπίτια της Ελπίδας, το πρόγραμμα Majestic Horse Therapy για σχετικές θεραπείες ανήλικων παιδιών που έχουν οικονομικές δυσκολίες, το Ronald McDonald House Charity με την αγορά ηλεκτρικών συσκευών, ο Σύνδεσμος «Μωρά Θαύματα» και η «Θερμοκοιτίδα Αγάπης» με στήριξη στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Μακάριου Νοσοκομείου, το Καταφύγιο Σκύλων Λευκωσίας με την αγορά τροφής κ.α.

Το #HBVolunteersChallenge 2022 θα ανακοινωθεί και φέτος με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού (5/12)  απευθύνοντας εκ νέου κάλεσμα σε όλα τα μέλη του προσωπικού να συντονίσουν τη δική τους εθελοντική δράση.

Ο Γιώργος Χριστοδουλίδης, Επικεφαλής Μονάδας Ανθρώπινου Δυναμικού της Ελληνικής Τράπεζας δήλωσε: «Μας τιμά ιδιαίτερα η βράβευση από το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού. Στόχος μας παραμένει όπως το #HBVolunteersChallenge να συνεχίσει ως  ένας μακροχρόνιος θεσμός για την προώθηση του εθελοντισμού στην Τράπεζά μας. Η επιτυχία του στηρίζεται εξολοκλήρου στο προσωπικό του Οργανισμού, το οποίο θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημόσια».

Περισσότερα Inspiration νέα εδώ