Ελληνική Τράπεζα και Majestic συνεχίζουν να δίνουν νέο νόημα στη ζωή των ασθενών

Η Ελληνική Τράπεζα παραμένει πρωτοπόρα και σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης
στηρίζοντας τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Majestic και το πρόγραμμα “Miniature Horse
Therapy” και τις δράσεις του για τρίτη συνεχή χρονιά. Η στήριξη του προγράμματος εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της Στρατηγικής ESG της Τράπεζας (Περιβάλλον, Κοινωνία και Διακυβέρνηση).

Το πρόγραμμα προσφέρει αφιλοκερδώς την υπηρεσία Horse Healing ή αλλιώς Εquine Αssisted Τherapy για παιδιά και ενήλικες με σωματικές αναπηρίες και ψυχικές διαταραχές. Στα πλαίσια της θεραπείας, εκπαιδευμένα άλογα μινιατούρες, οι Ellen & Mini, μπαίνουν σε νοσοκομειακές μονάδες, ειδικά σχολεία και στέγες ηλικιωμένων, δίνοντας ένα καινούριο νόημα στη ζωή των ασθενών.

Κοινός μας στόχος είναι να δοθεί ένα νέο νόημα και κίνητρο σε όσους νοσηλεύονται ή περνούν κάποια δυσκολία, ώστε να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους. Σε αυτή την όμορφη και διαφορετική θεραπευτική ομάδα ήρθε να προστεθεί και ένα νέο μέλος, το μικρό αλογάκι που έφερε πρόσφατα στη ζωή η Ellen.
Ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Majestic είναι ένας από τους οργανισμούς που με μεγάλη θέρμη στηρίζει και η Ομάδα Εθελοντών της Ελληνικής Τράπεζας. Η καμπάνια #HBVolunteersChallenge
ενθαρρύνει την εθελοντική συμβολή του προσωπικού στη συνολική ευημερία της κοινωνίας και μέσα σε αυτό το πλαίσιο το προσωπικό με πολύπλευρες και οργανωμένες δράσεις ενίσχυσε το πρόγραμμα Majestic Horse Therapy για σχετικές θεραπείες ανήλικων παιδιών που έχουν οικονομικές δυσκολίες. Ο φυσιοθεραπευτής, εκπαιδευτής Ιπποθεραπείας και πρόεδρος του ΜΚΟ Majestic, Μιχάλης Κουσπής, ξεκίνησε τη δράση του ΜΚΟ από το 2016, με στόχο να προσφέρει στην κοινωνία με ένα διαφορετικό και πρωτοποριακό τρόπο θεραπείας. Όπως τονίζει: Με τη στήριξη της Ελληνικής Τράπεζας το πρόγραμμα Animal Assistant Therapy καθιερώθηκε στα ειδικά σχολεία της Κύπρου.

Η Mini και η Ellen, τα αλογάκια-θεραπευτές, δίνουν αισθητηριακά ερεθίσματα στα παιδιά που το έχουν ανάγκη, και παράλληλα μέσα από τα βιωματικά εργαστήρια, τα βοηθούν για να δουλέψουν με ομαδικότητα, ενσυναίσθηση και με πολύ χαρά. Η Mini και η Ellen έχουν τη δύναμη να δίνουν δύναμη!

 

Περισσότερα Inspiration άρθρα εδώ