Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού η Ομάδα Εθελοντών της Ελληνικής Τράπεζας ανέλαβε τον καθαρισμό της παραλίας Λάντα στην Αγία Νάπα. Η δράση του εθελοντικού καθαρισμού εντάχθηκε στα πλαίσια της στρατηγικής Βιωσιμότητας της Τράπεζας (ESG), κάτω από τον πυλώνα «Περιβάλλον». H εκδήλωση τέθηκε υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και πραγματοποιήθηκε στην παρουσία της, καθώς και στην παρουσία του Δημάρχου Αγίας Νάπας.

Πέραν από τον καθαρισμό της παραλίας οι εθελοντές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με την καθαριότητα του θαλάσσιου περιβάλλοντος και σε συνεργασία με εκπρόσωπο της CYMEPA, ανέλαβαν το «επιστημονικό σκέλος» καθαριότητας της συγκεκριμένης παραλίας, όπου μέσα από τα είδη αποβλήτων που εντοπίστηκαν έγινε ανάλυση του ποσοστού ρύπανσης. Συνολικά μαζεύτηκαν περισσότερα από 43,4 κιλά απορρίμματα, που αντιστοιχούσαν σε περισσότερο από 1 κιλό ανά εθελοντή ανά ώρα. Έτσι, οι εθελοντές έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης για ένα πιο καθαρό περιβάλλον.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε το ανακυκλώψαρο το οποίο τοποθετήθηκε από την Ελληνική Τράπεζα στη συγκεκριμένη παραλία στα πλαίσια και πάλι της στρατηγικής Βιωσιμότητάς της, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης στους επισκέπτες των κυπριακών ακτών. H ρύπανση από PMD/πλαστικά αποτελεί τη σύγχρονη ασθένεια των θαλασσών μας, με τη Μεσόγειο να μετατρέπεται σε μια “πλαστική” θάλασσα. Το ανακυκλώψαρο υπάρχει ήδη σε αρκετές παραλίες σε όλη την Κύπρο, στέλνοντας το μήνυμα ένταξης της ανακύκλωσης των PMD/πλαστικών στην καθημερινότητα μας.

Πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης όπως αυτή, είναι αφιερωμένες στην Παγκόσμια  Εβδομάδα Κινητοποίησης Εκατομμυρίων Δράσεων για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης μέσα από την καμπάνια #FlipTheScript#Act4SDGs

Με την πεποίθηση ότι το μέλλον είναι πράσινο, η Ελληνική Τράπεζα ηγείται της μετάβασης στην Πράσινη Οικονομία, επενδύοντας στην εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών και στη στήριξη πρωτοβουλιών και επιχειρήσεων που μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Ο CEO της Τράπεζας Oliver Gatzke, ανέφερε ότι η τοποθέτηση του ανακυκλώψαρου αναμένεται ότι θα ενθαρρύνει την ανακύκλωση και θα συμβάλει στη διατήρηση της καθαριότητας στην παραλία,  ενώ ευχαρίστησε την ομάδα των εθελοντών για το σπουδαίο τους έργο. 

«Το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος υποστηρίζει κάθε είδους δραστηριότητα που προάγει τη στρατηγική του ΕSG στον τόπο μας. Μέσα λοιπόν από τη διαχρονική συνεργασία που διατηρεί με την Ελληνική Τράπεζα, στηρίζει και αυτή τη δράση που συμβάλλει τόσο στην εμπλοκή των εθελοντών της Τράπεζας, αλλά και του κοινού, όσο και στον περιβαλλοντικό αντίκτυπο που έχουν δράσεις σαν και τη σημερινή, συμβάλλοντας παράλληλα και στην έρευνα που απαιτείται προκειμένου να δίνουμε ωφέλιμες λύσεις», ανέφερε η Επίτροπος κα Κλέλια Βασιλείου.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, Χρήστος Ζαννέτου ευχαρίστησε θερμά την Ελληνική Τράπεζα για τη διοργάνωση της εκστρατείας καθαριότητας και για την τοποθέτηση ανακυκλώψαρου στην παραλία, ένα έργο το οποίο, όπως σημείωσε, θα συμβάλει στην περαιτέρω ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανακύκλωση και για το ζήτημα της θαλάσσιας ρύπανσης από τα πλαστικά.

Περισσότερα Inspiration νέα εδώ