Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος ανακοινώνει τη δημοσίευση της δίγλωσσης έκδοσης «Αρχιτεκτονικές Θέσεις – Architecture Theses | 1» από τις Εκδόσεις Προπομπός, υπό την επιστημονική επιμέλεια των Δρ. Ευανθίας Δόβα, Λέκτορα, και Δρ. Ιωάννη Α. Πισσούριου, Αναπληρωτή Καθηγητή, του Τμήματος Αρχιτεκτονικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών.

Η έκδοση παρουσιάζει τις διπλωματικές εργασίες των απόφοιτων του Προγράμματος στην Αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος, οι οποίες ολοκληρώθηκαν μεταξύ 2015-2020. Συμπεριλαμβάνει, επίσης, τις εκτός προγράμματος δραστηριότητες του Τμήματος (εκθέσεις, εργαστήρια, εκδηλώσεις), με στόχο να αναδείξει τις ερευνητικές κατευθύνσεις και τις αρχιτεκτονικές αναζητήσεις, τόσο των διδασκομένων όσο και του διδακτικού προσωπικού του Τμήματος, διερευνώντας, παράλληλα, τη θέση του Προγράμματος στο ευρύτερο πεδίο της αρχιτεκτονικής εκπαίδευσης.

Ο τόμος παρουσιάζει τις Αρχιτεκτονικές Θέσεις μίας νέας γενιάς αρχιτεκτόνων, φιλοδοξώντας να τις καταστήσει μέρος του ευρύτερου διαλόγου για την Αρχιτεκτονική και τις σπουδές της. Το τελικό αποτέλεσμα  επιτρέπει διαφορετικές οπτικές γωνίες προσέγγισης και κατανόησης του σχεδιασμού και σκιαγραφεί επιτυχημένα το προφίλ του συγκεκριμένου Προγράμματος Αρχιτεκτονικής ως ενός δυναμικού, σύγχρονου και πολυδιάστατου συστήματος παραγωγής και επικοινωνίας αρχιτεκτονικής γνώσης.

Η έκδοση υλοποιήθηκε με τη συνδρομή του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου και είναι ελεύθερα προσβάσιμη στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.propobos.gr/product/architecture-theses_1/

Αφιερώνεται στους και στις αποφοίτους μας, μαζί με τις θερμές ευχαριστίες μας για την εμπιστοσύνη τους.

Περισσότερα Business νέα εδώ