Το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Skoda εξασφάλισε την υψηλότερη βαθμολογία των πέντε αστεριών στις δοκιμές πρόσκρουσης που διεξήγαγε το ανεξάρτητο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων Euro NCAP.
Το Skoda Enyaq iV κατατάσσεται μεταξύ των ασφαλέστερων οχημάτων που διατίθενται σήμερα στην αγορά αφού κατάφερε να εξασφαλίσει ένα συνολικό ποσοστό της τάξης του 86% ενώ πέτυχε το καλύτερο αποτέλεσμα στη δοκιμή για προστασία επιβατών, με 94% για ενήλικες επιβάτες και 89% για παιδιά. Το πρώτο μοντέλο της Skoda βασισμένο στο Modular Electrification Toolkit του Ομίλου Volkswagen συνεχίζει έτσι τη σειρά των κορυφαίων βαθμολογιών για τα αυτοκίνητα της Skoda στις δοκιμές του Euro NCAP, ακόμη και με τα πλέον αυστηρότερα κριτήρια αξιολόγησης. Μαζί με το Enyaq iV, το Octavia, το συμπαγές Scala καθώς και τα SUV Kodiaq, Karoq και Kamiq έχουν επίσης εξασφαλίσει τα πέντε αστέρια στην ασφάλεια από τον Euro NCAP.

 

Το Skoda Enyaq iV διαθέτει έως και εννέα αερόσακους, συμπεριλαμβανομένου ενός κεντρικού αερόσακου μεταξύ των μπροστινών καθισμάτων για μια ολοκληρωμένη προστασία των επιβατών. Πολλά σύγχρονα συστήματα βοήθειας προειδοποιούν τον οδηγό για πιθανές συγκρούσεις ενώ βοηθούν ενεργά στην αποτροπή ή την ελαχιστοποίηση μια σύγκρουσης. Αυτά περιλαμβάνουν το Front Assist με προστασία πρόβλεψης για πεζούς και ποδηλάτες, Side Assist συμπεριλαμβανομένου Rear Traffic Alert, καθώς και Collision Avoidance Assist, Turn Assist και Exit Warning. Μια οθόνη με προβολή στον ανεμοθώρακα, στην οποία η Skoda έχει ενσωματώσει επαυξημένη πραγματικότητα για πρώτη φορά διατίθενται και οι προβολείς LED matrix στον προαιρετικό εξοπλισμό.

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων (Euro NCAP) είναι ένας οργανισμός που ιδρύθηκε το 1997 από υπουργεία μεταφορών, λέσχες αυτοκινήτων, ασφαλιστικούς συλλόγους και ερευνητικά ιδρύματα από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες. Η κοινοπραξία εδρεύει στη βελγική πόλη Leuven, και διεξάγει δοκιμές σύγκρουσης σε τρέχοντα μοντέλα οχημάτων και αξιολογεί την ενεργή και παθητική ασφάλειά τους. Τα τελευταία χρόνια, οι δοκιμές έγιναν συνεχώς πιο αυστηρές και τώρα περιλαμβάνουν διάφορα σενάρια σύγκρουσης.