Ο Όμιλος Λεπτός μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και μοιράζεται μια φωτογραφία του λιμανιού της Κάτω Πάφου από το ‘παρελθόν΄ και μια του ‘σήμερα’. Οι φωτογραφίες αυτές αποδεικνύουν πως ο χρόνος φέρνει την πρόοδο και την αλλαγή, αλλά και το πόσο έχουν εξελιχθεί τα έργα του Ομίλου τις τελευταίες δεκαετίες.

Στην αριστερή φωτογραφία μπορείτε να δείτε πώς ήταν η περιοχή στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Τότε υπήρχαν μόνο το Μεσαιωνικό Κάστρο της Κάτω Πάφου που περιβάλλεται από ένα πολύ μικρό ψαρολίμανο, τα ιστορικά ερείπια της στήλης του Αποστόλου Παύλου, καθώς και το Basilica Holiday Resort και το Paphos Gardens Holiday Resort που ήταν τα πρώτα έργα που χτίστηκαν στην περιοχή.

Ο κ. Μιχαλάκης Λεπτός, ο ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος του Ομίλου Λεπτού είχε ένα πολύ σαφές όραμα για τις δυνατότητες και τις προοπτικές της Κάτω Πάφου και ήταν από τους πρώτους που αγόρασε γη εντός και γύρω από την περιοχή. Γνώριζε πως υπήρχαν πραγματικές δυνατότητες για τεράστια ποιοτική ανάπτυξη και με τα χρόνια μετέτρεψε την Πάφο σε μια ακμάζουσα και κοσμοπολίτικη πόλη.

Από τη δεκαετία του 1960, ο Όμιλος Λεπτός συνέχισε από δύναμη σε ισχύ, χτίζοντας ξενοδοχεία, χιλιάδες σπίτια και θέρετρα διακοπών, συμπεριλαμβανομένων πολλών βραβευμένων έργων όπως την ναυαρχίδα του ομίλου Leptos Kamares Village, το Coral Beach Hotel & Resort και το Paradise Gardens.

Σήμερα τα έργα του Ομίλου Λεπτού χαρακτηρίζονται από την κομψότητα, την ποιότητα, την αριστεία στο σχεδιασμό, καθώς και την αισθητική τους γοητεία που συνδέεται άμεσα με το φυσικό περιβάλλον. Τα παραθαλάσσια ακίνητα καθώς και τα τουριστικά θέρετρα είναι όλα σχεδιασμένα με τρόπο που να θυμίζουν ζωντανές ‘γειτονιές’, ενώ τα ακίνητα που βρίσκονται στις πλαγιές των λόφων της Πάφου, μπορούν να περιγραφούν ως ‘πολύτιμα κοσμήματα’ που στολίζουν και περιβάλλουν την όμορφη Πάφο μας.

Περισσότερα Business νέα εδώ